Etusivu » Liittyminen ja jäsenedut

Tietoa jäseneduista – jytyliitto.fi

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn ja Jytyn työttömyyskassan jäseneksi voit nyt liittyä helposti sähköisellä liittymishakemuksella. Jäsenyytesi alkaa ilmoittamastasi liittymispäivästä, joka voi olla aikaisintaan liittymishakemuksen täyttöpäivä. Jäsenhakemuksesi saapuminen vahvistetaan yleensä seuraavan arkivuorokauden aikana. Jäsenyytesi tuo monia etuja. Jytyn tarjoamat jäsenedut löydät täältä. Jytyyn voit liittyä, kun työnantajanasi on kunta, kuntayhtymä, kirkko tms. Yksityisen tai muun työnantajan palveluksessa oleva voi myös liittyä liiton yhdistyksiin, jos työnantaja noudattaa yksityisellä sektorilla olevia työehtosopimuksia.

Työnantajan toimialueena voivat olla esim. kansalaisten perus- ja hyvinvointipalvelut. Kirkon alalla jäsenyhdistykset voivat ottaa jäsenikseen seurakunnan, seurakuntayhtymän tai muun kirkollisen työnantajan palveluksessa työskenteleviä.

Jäseneksi
Jytyyn voit liittyä täyttämällä sähköisen lomakkeen (liittymislomakkeelle tästä). Täytettyäsi sähköisen liittymislomakkeen, ohjelma täyttää automaattisesti  jäsenmaksuvaltakirjan, joka sinun täytyy tulostaa, allekirjoittaa ja toimittaa työnantajasi palkanlaskijalle. Muista pyytää edellisen liiton jäsenmaksuvaltakirja pois työnantajaltasi samalla kun toimitat Jytyn valtakirjan palkanlaskentaan. Jäsenenä liittyt Jytyn oman työpaikkakuntasi yhdistykseen tai Jytyn valtakunnalliseen yhdistykseen. Saat kaikki jäsenyyden edut jäsenmaksua vastaan. Jytyssä jäsenmaksun perivät pääsääntöisesti jäsenyhdistykset (n.2/3 yhdistyksistä). Jytyn  jäsenmaksun voit vähentää verotuksessasi. Jytyn jäsenmaksu muodostuu liittojäsenmaksusta, johon sisältyy myös työttömyyskassan jäsenmaksu, sekä oman yhdistyksesi päättämästä jäsenmaksusta. Kokonaisjäsenmaksusi näet tulostamastasi perintäsopimuksesta, kun olet valinnut yhdistyksen johon haluat liittyä.

Mikäli et jäsenyyttä hakiessasi tiedä, mikä olisi yhdistyksesi, valitse lomakkeella yhdistykseksi valintalistalta kohta ”yhdistys ei tiedossa, ohjatkaa minut sopivimpaan yhdistykseen”, jolloin jäsenpalvelumme ohjaa sinut oikeaan yhdistykseen.

Liitosta/kassasta toiseen siirtyminen

Liitosta toiseen siirtyminen on hoidettava  kuukauden kuluessa eroamisesta edellisestä liitosta, jotta työttömyysturva säilyy ja siirtyminen Jytyyn tapahtuu ns. vanhana jäsenenä ja kertyneet työssäolokuukaudet säilyvät ja siirtyvät mukanasi. Ilmoita edelliseen liittoon tai työttömyyskassaan siirtymisestäsi Jytyn jäseneksi. Liittymislomakkeella voit halutessasi valtuuttaa Jytyn irtisanomaan jäsenyytesi edelliseen liittoon.

Jäämässä eläkkeelle?

Eläkkeelle jäädessä ei ole pakko erota yhdistyksestä, vaan voi siirtyä kannatusjäseneksi. Kannatusjäsenet saavat yhdistyksen etuja poislukien IFin matkavakuutuksen. Kannatusjäsenmaksu on 36 euroa / vuosi. Lisätietoja antaa jäsenasiainhoitaja Aapo Karjalainen, 045 6348 667, aroskeri@gmail.com

Lue lisää vaihtoehdoista täältä.

Jäsenyydestä ja jäseneksi liittymisestä lisätietoja jäsenpalvelusta puhelimitse ma-pe klo 9-15 numerosta 020 789 3720 tai Sähköpostitse osoitteesta jasenrekisteri@jytyliitto.fi